DracoMom – prilagodljive nosiljke koje prate rast vaše bebe

Ljubav. Povjerenje. Sreća. Toplina. Bliskost. Riječi su kojima se opisuju DracoMom nosiljke, nastale te 2015. godine, a mnogima poznatije pod nazivom ZMajčice. Nosiljke podržavaju optimalan položaj za razvoj dječijih kukova što potvrđuje i certifikat International Hip Displasia Instituta (Internacionalnog instituta za displaziju kuka).

Svoju neiscrpnu ljubav prema nošenju svoje troje mališana Mirna Perendija-Kučević, savjetnica za nošenje, pretočila je u kreiranje, modificiranje, prilagođavanje i usavršavanje dizajna svojih nosiljki. U augustu 2020. godine Mirni se pridružuje Rusmila Husić, majka dvoje djece, te zajedno osnivaju firmu DracoMom Carriers d.o.o. koja se bavi proizvodnjom i prodajom ergonomskih nosiljki za bebe, dodataka za nosiljke kao i druge opreme za nošenje.

Zašto baš nosiljka?

Sigurnost djece je svima oduvijek bila veoma važna. I najviše se pažnje posvećuje bebama do tri mjeseca jer maksimalno se želi posvetiti pažnja njihovoj sigurnosti. Svakodnevnica je misli dodatno zaokupila očuvanjem zdravlja voljenih nastupanjem COVID epidemije, stoga mališanima pokušavamo obezbijediti samo najbolje. Instinktivno želimo svoja nevina bića držati što bliže sebi kako bi ih zaštitili vlastitim tijelom i rukama. Kontinuiran kontakt s tijelom i nježno kretanje čine da se bebe osjećaju sigurno i smiruje ih kada su uzbuđene ili pak nervozne.

Tehnike su različite – dok neki koriste ruke, drugi koriste nosiljke, marame ili slingove, ali suština je ista – želimo uspostaviti blizak kontakt i osjećaj sigurnosti u zagrljaju. Nosiljka je kao dodatni par ruku koje ono Vama u životu najvažnije drže srcu blizu.

Biznis, ljubav ili oboje?!

U današnje vrijeme vrlo rijetko čujemo da se mladi i poduzetni ljudi odlučuju na samostalni biznis, jer vrlo je teško spojiti biznis i ljubav prema istom. Međutim, ženski dvojac Mirna i Rusmila su dokaz da je moguće oboje. Zahvaljujući CEFE BiH (Centar za izvrsnost u poduzetništvu) stekli su osnovno znanje o poduzetništvu te se odlučule da naprave iskorak u proizvodnji nosiljki za bh. i inostrano tržište.

DracoMom nosiljke su, zahvaljujući svojoj udobnosti i kvalitetnoj izradi, tokom godina postale prepoznatljiv brend, vrijedan pažnje te zastupljen u regionu. Bh. brend s evropskim standardima, u proizvodnji koriste atestirane kopče i tkanine za što veću sigurnost. Njihove nosiljke podržavaju optimalan položaj za razvoj dječijih kukova što potvrđuje i certifikat International Hip Displasia Instituta (Internacionalnog instituta za displaziju kuka).

DracoMom nosiljke su prilagodljive i rastu zajedno s bebom. Posebno kreirane u četiri veličine, da zadovolje što veći raspon i potrebe, ovisno o tome kada krećete s nošenjem te kojim tempom vaša beba raste:

Baby size
Midi size
Toddler size
Preschool

Pored odmah dostupnih nosiljki, proizvode i nosiljke koje kreirati mogu i sami kupci, u potpunosti prilagođene vlastitim potrebama (od izbora dizajna, dužine naramenica i/ili pojasa, izbora oblika kapuljače i slično).

Zašto odabrati DracoMom Carriers?

Bebe želite nositi! Želite ih držati! Bebe su smirene i zadovoljne kada su uz vas – Vi ih činite smirenim. Vi ste sav njihov svijet.

Upravo zbog toga svojim kvalitetom, cijenom i individualnim pristupom se želimo istaći jer u svaku našu nosiljku je utkan dio njihove duše.

DracoMom Carriers želi postati prepoznatljiv evropski brend nosiljki. DracoMom Carriers želi biti dio sretne porodice s kojom će nastajati prve uspomene u svim avanturama. Za sve dodatne informacije potražite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram ili nas pozovite na kontakt telefon: 062-703-214

One thought on “DracoMom – prilagodljive nosiljke koje prate rast vaše bebe

Comments are closed.