Privacy Policy

Privacy Policy

DracoMom d.o.o. je svjesna da je zaštita ličnih podataka i povjerljivost važna našim korisnicima. Ovim putem Vam želimo pokazati koje podatke prikupljamo i na koji način njima upravljamo.

Prikupljanje i korištenje ličnih podataka

Lični podaci su informacije koje čine Vaš identitet, poput Vašeg imena, e-maila ili kućne adrese. Web Media d.o.o. ne preuzima Vaše podatke ukoliko nam ih lično ne ustupite (kada se pretplatite na newsletter, učestvovanjem u anketama, nagradnim igrama, naručivanjem proizvoda ili traženjem informacije) i pristanete na njihovu upotrebu.

Pohranjujemo, koristimo ili prenosimo Vaše lične podatke samo u skladu sa Vašim odobrenjem u onoj mjeri u kojoj je to potrebno, npr. kako bi odgovorili na Vaša pitanja, kako bi vam omogućili izmjenu ili brisanje postavljenih ocjena, kako bi postupili po Vašim zahtjevima ili kako bi Vas obavijestili o rezultatima nagradnih igara.

Iz tog razloga DracoMom d.o.o. ponekad mora prenijeti lične podatke drugim firmama koje su uključene u svrhu otpreme robe, distribucije promidžbenog materijala ili u okviru nagradnih igara. DracoMom d.o.o. zahtijeva od tih strana da obrade lične podatke na temelju naših uputa i u skladu sa ovom obavijesti o zaštiti podataka.

Bilo kakav drugi prenos Vaših ličnih podataka, npr. prenos podataka prilikom prijave na našu internet stranicu, na internet stranicu društvene mreže treće stranice ili na internet servis poput Facebooka ili Twittera, zahtijeva Vašu izričitu saglasnost. DracoMom d.o.o. garantuje da neće prodavati ili posuđivati Vaše lične podatke trećoj strani.

Korištenje ličnih podataka u reklamne i marketinške svrhe

Ako dajete izričitu saglasnost za korištenje Vaših podataka u reklamne ili marketinške svrhe, Vaši lični podaci će biti pohranjeni i kontinuirano korišteni u takve svrhe, npr. za slanje newslettera, učestvovanje nagradnim igrama, sve putem e-maila ili bilo kojeg drugog komunikacijskog puta na koji ste pristali. Možemo koristiti Vaše podatke za stvaranje i održavanje korisničkog profila kojim Vam želimo omogućiti individualno primanje reklamnih i promotivnih materijala. Vaše podatke ćemo po potrebi koristiti za analizu i poboljšanje učinkovitosti naših internet usluga za oglašavanje, marketing, istraživanje tržišta i prodaju.

Povlačenje pristanka

Možete potpuno ili djelimično povući pristanak na korištenje Vaših ličnih podataka u bilo kojem trenutku. Vaši podaci će biti izbrisani po primanju zahtjeva za povlačenje.

Pravo na informacije

Na zahtjev ćemo Vas obavijestiti o tome jesmo li i koje smo od Vaših podataka prikupili tokom Vaše posjete našoj internet stranici.

Automatski zabilježene informacije

Pristupom našoj internet stranici, automatski prikupljamo općenite podatke koji nisu vezani za Vašu ličnost, npr. naziv davatelja internet usluga (kod kompanijskih mreža, naziv Vaše kompanije), internet stranicu koju ste posjetili prije naše, datum i vrijeme posjete, operativni sistem i verziju pretraživača koje koristite.
Ovi podaci su anonimno prikupljeni i analizirani koriste se isključivo u svrhu poboljšanja atraktivnosti i funkcionalnosti naše internet stranice. Podaci se ne obrađuju dalje niti se prenose trećim stranama.

Kolačići (cookies)

Kako bi se olakšalo korištenje naše internet stranice, koristimo takozvane “cookies” ili kolačiće. Kolačić je mala jedinica uskladištenih podataka koju na tvrdom disku Vašeg kompjutera pohranjuje Vaš pretraživač prilikom posjete našoj stranici. Koristimo kolačiće za bolje razumijevanje toga kako se naša stranica koristi i za poboljšavanje navigacije. Oni nam pomažu u određivanju, primjerice, je li naša stranica već pregledana. Govore nam i jeste li već prije posjetili našu stranicu ili ste novi posjetilac. Kolačić se ne koristi za pohranjivanje ličnih podataka ili drugih prikupljenih podataka. Ako ne želite primiti kolačiće, podesite postavke Vašeg internet pretraživača kako bi ih brisao sa Vašeg tvrdog diska, blokirao ih ili slao upozorenje prije pohrane.

Google Analytics

Ova internet stranica koristi Google Analytics, uslugu internet analize kompanije Google Inc (“Google”). Google Analytics koristi poseban oblik “kolačića”, tj. tekstualnu datoteku koja je pohranjena na Vašem računaru i omogućuje analizu Vašeg korištenja internet stranice.  Informacije koje kolačić stvara o Vašem korištenju ove internet stranice obično se prenosi na Google server u SAD-u, gdje se i pohranjuje. Želimo naglasiti da je Google Analytics proširen na ovoj internet stranici i sada uključuje kod “gat._anonymizeIp ();” kako bi Vam pružili anonimno snimanje IP adrese (tzv. IP maskiranje). Zbog IP anonimizacije na ovoj internet stranici, Google je skratio Vašu IP adresu unutar EU-s i država članica Europske Ekonomske Zajednice. Samo se u iznimnim slučajevima puna IP adresa prenosi na Google server u SAD-u i tamo se skraćuje.
Google koristi ove informacije u naše ime za analizu Vašeg korištenja ove internet stranice, u svrhu sastavljanja izvještaja o internetskoj aktivnosti i pružanja dodatnih usluga vezanih uz korištenje internet stranica i interneta operateru web stranice. IP adresa koju Vaš pretraživač prenosi Google Analytics-u nije konsolidarna sa drugim podacima Googlea. Odgovarajućim postavkama na softveru Vašeg pretraživača možete spriječiti pohranu kolačića. Osim toga, možete spriječiti da Google bilježi podatke koje generiraju kolačići i koji su vezani uz Vaše korištenje internet sranice (uključujući vašu IP adresu) i da obrađuje te podatke na način da preuzmete i instalirate plug-in pretraživača na poveznici http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Više informacija o uslovima korištenja i zaštiti podataka možete pronaći na http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.
Koristimo Google Analytics i za analizu podataka iz AdWords i bilo kakvih kolačića iz “DoubleClick” u statističke svrhe. Ako niste saglasni sa time, možete deaktivirati tu postavku putem Upravitelja postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=en.)

Djeca

Ne prikupljamo lične podatke djece. Ako primijetimo da su nam takvi podaci dostavljeni bez pristanka roditelja ili drugih zakonskih štićenika, pokušat ćemo ih obrisati bez odgađanja. U tom smo pogledu obavezani uputama Vas kao roditelja ili zakonskog štićenika.

Sigurnost podataka

Poduzeli smo tehničke i organizacijske mjere kako bismo Vaše podatke zaštitili od gubitka, izmjene, krađe ili pristupa neovlaštenih trećih osoba.

Ažuriranje i izmjene

Možemo u bilo kojem momentu i bez predhodne obavijesti promijeniti ili ažurirati dijelove ove obavijesti o zaštiti podataka. Molimo da s vremena na vrijeme provjerite obavijesti da budete svjesni svih njezinih izmjena ili ažuriranja. Naznačit ćemo tačan datum na koji obavijest postaje važeća.